Reis naar NamibiŽ

Reis NamibiŽ - WoestijnNamibiŽ is een vakantie land gelegen in het zuidwesten van Afrika tussen de Oranje-rivier in het zuiden en de Kunene-rivier in het Noorden. NamibiŽ is een dor land maar met een uitnodigend gevoel en een vreemd gevoel van vertrouwen. Voor de fotografen is NamibiŽ het paradijs waar helde kleuren in vele contrasten voorkomen. Voor diegeen die snakken naar rust en stilte waarbij je kan genieten van betoverende landschappen en brede woestijnen zullen vallen voor een vakantie in NamibiŽ. Met de reis naar NamibiŽ bewonder je Afrika op zijn best waar je eindeloze savanne en bushland kan terugvinden en een grote variatie aan diersoorten en dit allemaal in het uitgestrekte Etosha National Park wat de reis naar NamibiŽ de moeite waard maakt.

Reis naar NamibiŽ in vier delen

Het overwegende dor land van NamibiŽ kan worden onderverdeeld in vier grote topografische regio's. De Namib woestijn en kustvlakten in het Westen, in het Oosten een centraal hellend plateau, de Kalahari langst de grenzen met Zuid-Afrika en Botswana en in het Noorden de bosrijke bushvelden van de Kavango. Hoewel het klimaat in NamibiŽ nogal bar is heeft NamibiŽ enkele van de grootste nationale parken van de wereld. Met de reis naar NamibiŽ ga je naar een dromerige plek die je bijna tot een visueel orgasme brengen. Tijdens de reis naar NamibiŽ zijn tijd en ruimte minder gedefinieerd waar landschappen tegen elkander botsen. Je reist naar NamibiŽ om ervaringen op te stapelen: bekijk een leeuw dat zijn prooi vangt op de nooit eindigende vlakte in Etosha, vlieg naar beneden vanop een grote duin aan de hand van een sandboard, breng de nacht alleen door in de woestijn onder een sterrenhemel die je nooit eerder hebt gezien.

Beste van een reis naar NamibiŽ

  • Klein Aus Vista
    De Klein Aus Vista is gekend om zijn wilde paarden die leven in de grimmige wildernis. Een bekende plaats hiervoor is de Garub drinkplaats. Een romantische locatie is het Eagles Nest in Klein Aus Vista, een kleine groep van verschillende chalets gespreid over een met rots bedekte heuvel.
  • Kustplaats LŁderit
    In de kustplaats LŁderit heb je de kans om de geschiedenis van dit gebied te zien en te bezoeken. Het spookstadje Kolmanskop is een toeristen trekpleister dat vroeger een grote inkomen had aan de hand van diamantmijnen.
  • De waterberg
    De Waterberg in NamibiŽ, een plateau oase van rotsformaties waar je Klipspringers en de lokale bavianen terugvindt. Geniet van de avond bij het kampvuur waar je verhalen kan vertellen uit vervlogen dagen van je reis in NamibiŽ.