Safari Kenia

De Safari vind zijn oorsprong in het land Kenia, waar toeristen opzoek gingen naar wilde dieren in de ongerepte natuur. Vandaag de dag bevinden er zich veel wildparken overheen Afrika maar de meeste safari's vinden nog steeds plaats in Kenia. Op Safari gaan naar Kenia betekend meer dan enkel op zoek gaan naar wilde dieren. Wanner je op Safari gaat naar Kenia kan je vogels bekijken, de berg Kenya beklimmen, genieten van uitgerekte stranden, in de woestijn wandelen, Afrikaanse stammen bezoeken en nog veel meer.

Begin Safari Kenia

Een safari in Kenia begint met alle voorzorgen te nemen voor je vertrek waaronder spuiten tegen malaria en een uitgebreide planning van wat je wilt bezoeken en welk material je hiervoor nodig hebt. Een recente digitale camera mag zeker niet ontbreken wanneer je alle mooie momenten wilt vastleggen die je tijdens je safari in Kenia tegenkomt. Bij het aankomen in Kenia moet je kennismaken met het land, de omgeving en het voedsel dat ze aanbieden, je gaat het namelijk tijdens je hele safari moeten gewoon worden.

Op Safari Vertrekken

Amboseli National Park

Amboseli National ParkMen kan het best op safari vertrekken in Kenia door te beginnen bij het Amboseli National Park aan de rand van Tanzania. In de verte zie je de berg Kilimanjaro dat een uniek beeld geeft in de vlaktes van Afrika. In het Amboseli National Park vind je een grote concentratie van wilde dieren terug die tijdens het droogseizoen worden aangetrokken naar het park. Het Amboseli National Park biedt namelijk een grote diversiteit aan ecosystemen aan waaronder moerassen, borstelige vlaktes en acacia bossen die vele wilde dieren helpen bij het overleven. In het park vind je onder meer olifanten, giraffen maar ook leeuwen en jachtluipaarden.

Wanneer men door het park rijdt merk je op dat je bij sommige dieren al snel de aandacht trekt van verschillende dieren maar dat de meeste je rustig dichterbij laten komen. Bij de moerassen vind je vooral vogels die in grote aantallen neerstrijken en weer voort trekken. Soms vind je ook enkel zebra's en nijlpaarden terug aan deze moerassen. In het hoogseizoen kan het heel warm worden in de middag waardoor het aangeraden is om schaduw te zoeken.

Lake Nakuru National Park

Lake Nakuru National ParkNa het Amboseli National Park volgt het Lake Nakuru National Park. Het Lake Nakuru National Park is voornamelijk gekend voor zijn uitzonderlijke vogels die met meer dan 450 verschillende soorten neerstrijken naar dit meer. Soms bevinden er zich duizenden of zelfs miljoenen flamingo's die langst de kust van het ondiepe meer plaats vinden. Je ziet dan een verschuivende roze massa over het meer. Aan de hand van de voorraad van water en voedsel dat zich in het meer bevindt verschilt het aantal aanwezige flamingo's. Deze ervaring is uniek voor eender welke safari omdat je dit enkel in Kenia terugvindt. Verderop het meer vind je ook een grote concentratie van zwarte neushoorns en witte neushoorns terug die af en toe naar het meer afzakken voor drinkwater.

Masai Mara National Reserve

Masai Mara National ReserveDe Masai Mara is een van de best gekende en meest populaire safari park van heel Afrika. Soms heb je het gevoel dat de plaats overrompeld word door de vele kleine toeristen busjes maar de Masai Mara National Reserve heeft iets speciaal waardoor je altijd terug wilt. In de Masai Mara vind zich een massale migratie van wilde dieren plaats waaronder zebra's, impala's, giraffen, gazellen maar ook luipaarden, leeuwen, hyena's en vossen. Deze wilde dieren reizen 960km van de Tanzania Serengeti noordwaarts naar de Masai Mara en de Masai Mara rivier tussen oktober en november. Hier genieten ze van het gras en water en keren nadat ze gesmuld hebben terug weer naar het zuiden.

Dit zijn maar enkele momenten waar je van kan genieten tijdens een luxereis in Kenia, een safari in Kenia heeft nog veel onverwachte momenten in petto.